Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Summer Cocktail / Καλοκαιρινό κοκτέϊλ

Ο τίτλος τα λέει όλα. Καλοκαίρι, όμορφη διάθεση, χρώματα παντού, ενέργεια και διάθεση για καλοπέραση... Όχι, δε θα χρειαστείτε κάτι καινούργιο για να δημιουργήσετε κάτι καινούργιο. Μπορούμε να περνάμε όμορφα και να δημιουργούμε με αυτά που ήδη έχουμε. Πάρτε τα χρωματάκια σας λοιπόν και φλερτάρετε με τον καμβά σας: το πρόσωπό σας!

Products I used:




  1. Sephora 2011 make-up palette
  2. Garnier matte BB cream (light)
  3. Sephora Sculpting Disk
  4. MAC "select cover up" concealer (NW20)
  5. Max Factor "2000Calorie" mascara
  6. Sephora Rouge Shine "No 30"
  7. Seventeen lip liner "04 rose petal"
  8. Tommy G double eye pencil (black-beige)
  9. Glamour eye palette (ES080)


*Note: Όσες δεν έχουν την παλετίτσα glamour, μπορούν να βρουν εναλλακτικές μέσα στην παλέτα Sephora που είναι πολύ ίδιες. Αλλιώς, όπως προανέφερα, μπορείτε φυσικά να δουλέψετε με ό, τι έχετε στην διάθεσή σας.Make-up brushes I used:



  1. Adriana Carembeu Stippling brush (BB cream)
  2. MAC 224 blending brush (concealer)
  3. Foxy Professional Powder brush (powder)
  4. Blush brush
  5. Sephora contour brush (bronzer)
  6. ECOTOOLS flat brush (eyeshadow)
  7. Radiant pencil brush (eyeshadow)
  8. Paris AX small brush (eyeshadow)
  9. Eyeliner brush

*Note: Δεν έχουν όλα τα πινέλα αυτές τις ονομασίες. Κάποιες τις έδωσα εγώ για να διευκρινίσω τον τύπο του κάθε πινέλου. Ισχύει για τα πινέλα 4, 6, 7, 8, 9. θα χρειαστείτε ίσως και μπατονέτες σε περίπτωση που θέλετε να διορθώσετε τυχόν λαθάκια.

---> Η αίσθηση που ήθελα να πετύχω είναι καλοκαιρινή, φρέσκια, με μια τάση εξωτική, με χρώματα έντονα, τολμηρά, που ειδικά σε ένα μαυρισμένο δέρμα θα πήγαιναν πολύ. Ξέρω ότι οι σκιές που κοκκινίζουν είναι δύσκολες. Μην φοβάστε, απλά δουλέψτε την ένταση σιγά σιγά. To look  αυτό θεωρώ ότι ενδείκνυται ΑΦΟΒΑ για πρωί και βράδυ, αλλά εξαρτάται από εσάς αν θα τολμήσετε το χρωματάκι. ;) Νομίζω ότι πηγαίνει και σε μελαχρινές, ξανθιές, κοκκινομάλλες, καστανές, μαυρισμένες και μη. Κρατάμε τρία στοιχεία λοιπόν πάνω στα χρωματάκια μας: Θάλασσα, ήλιος, φρούτο του πάθους! Και τελειώνουμε με έντονα χειλάκια για πιο έντονο σεξαπίλ! 


Τα βηματάκια μας / Little footsteps


  • BB Cream σε όλο το πρόσωπο
  • Concealer σε όλο το κινητό βλέφαρο για αρχή. Θα προτιμήσω το σημείο κάτω από το μάτι να το αφήσω για το τέλος γιατί θα είναι πιθανό να έχουμε "χιονάκια" από τις σκιές κατά την εφαρμογή τους.
  • Πούδρα στο κινητό βλέφαρο. (εγώ χρησιμοποίησα την πεπιεσμένη πούδρα στο sculpting disk) *SOS* Εάν θεωρείτε απαραίτητη την χρήση primer για το κινητό βλέφαρο, μη διστάσετε. Ειδικά στα λιπαρά και πολύ λιπαρά βλέφαρα μπορεί να φανεί ιδιαίτερα σωτήρια, αλλά και λόγω της εποχής θέλουμε στην περιοχή να κρατήσει το μακιγιάζ για ώρες. Εγώ δε χρειάστηκε να βάλω. Εάν έβαζα, πιθανό να το έκανα με μέτρο γιατί βρίσκω το primer γενικά λίγο βαρύ σαν προϊόν.
  • Passion Fruit! Από την παλέτα Glamour πήρα το φούξια χρώμα (είναι το τρίτο από το τέλος, δίπλα στο έντονο ροζ) και με το φλατ πινέλο σκιάς το τοποθέτησα στην κόγχη του ματιού, από την εξωτερική γωνία του ματιού μου μέχρι την μέση της κόγχης. Μετά με το μικρό πινέλο σκιάς για γωνίες και λεπτομέρειες, πήρα τα 2 τελευταία σκούρα χρώματα της ίδιας παλέτας, γεμίζοντας με αυτά την εξωτερική γωνία του ματιού, το βάθος της κόγχης και λίγη από την ρίζα του πάνω βλεφάρου. Με το φλατ πινέλο και πάλι δούλεψα τα σκούρα χρώματα με το φούξια για να ντεγκραντάρω ομοιόμορφα. Όλες οι σκιές είχαν υφή satin-shimmer.
  • Carribean Sea! Αφού καθάρισα το φλατ πινελάκι, πήρα το χρωματάκι που θα δείξω ακριβώς πιο κάτω και το τοποθέτησα πάνω στο κινητό βλέφαρο, αφήνοντας άβαφη την εσωτερική γωνία του ματιού. Η σκιά είναι σε υφή shimmer.


  • Sun! Πήρα το κίτρινο χρωματάκι από την παλέτα Glamour σε υφή shimmer και με το pencil brush της radiant το τοποθέτησα στην εσωτερική γωνία του ματιού. *SOS* Πριν μπω στην διαδικασία αυτή, γέμισα την γωνία με το μπεζ μολύβι της tommy G. Για όσες χρησιμοποιήσουν primer, το μολύβι θα είναι άχρηστο, γιατί το primer από μόνο του αυξάνει την χρωματική απόδοση.
  • Από την παλέτα Sephora πήρα το πρώτο liner από τα αριστερά, μια απόχρωση σκούρα (κάτι ανάμεσα σε καφέ και μωβ) και με το πινέλο liner γέμισα αρχικά κατά μήκος όλη τη ρίζα του άνω βλεφάρου. Από την μέση και έξω άρχισα να ανεβάζω το γέμισμα. Εναλλακτικά, αν έχετε ένα καφέ μολύβι ματιών η μπορντό, είναι ιδανικά.
  • Mascara όση θέλετε, αν και εγώ προτίμησα πολλές στρώσεις από την μέση κι έξω.
  • Aν τα φρύδια σας θέλουν γέμισμα και σχήμα, κάντε το! Εγώ τα γέμισα με το πινέλο για το eyeliner, χρησιμοποιώντας χρώμα από την παλέτα Sephora. Συγκεκριμένα, αν κοιτάξετε την πρώτη εικόνα πιο πάνω, από όλα εγώ χρησιμοποίησα από την πρώτη σειρά οριζοντίως το προτελευταίο χρώμα.
  • Με το πινέλο για το bronzer των Sephora, πήρα την μπρονζέ πούδρα του Sculpting disk, τονίζοντας ελαφρά τα ζυγωματικά μου και την άκρη της μύτης μου. Ελεύθερα εσείς τονίστε και όποιο άλλο σημείο θέλετε.
  • Με μια μπατονέτα καθάρισα όλα τα χιονάκια από τις σκιές κάτω από τα μάτια μου. Έπειτα με το πινέλο 224 τοποθέτησα το κονσίλερ κάτω από τα μάτια μου ομοιόμορφα, φτάνοντας ελαφρά μέχρι και την ρίζα του κάτω βλεφάρου.
  • Με το πινέλο της πούδρας πήρα την πεπιεσμένη πούδρα που βρίσκεται στο Sculpting Disk και άπλωσα ΛΙΓΗ ποσότητα στο Τ και κάτω από τα μάτια. 
  • Με το πινέλο του ρουζ πήρα το τελευταίο ρουζ (το ελαφρύ ροδακινί κάτω δεξιά) από την παλέτα Sephora, δίνοντας λίγη ένταση στα μήλα μου. Η υφή του ρουζ είναι shimmer, καθώς περιέχει χρυσούς ιριδισμούς, οπότε είναι ρουζ και highlighter μαζί.
  • Kiss my lips! Με το μολυβάκι χειλιών τόνισα την γραμμή των χειλιών μου. Έπειτα άπλωσα άφθονο κραγιόν στα χείλη μου. ( το συγκεκριμένο είναι σαν κραγιόν και gloss μαζί) 
*NOTE* Αν έχετε την παλέτα Sephora, φυσικά και θα σας βολέψει και στο κραγιόν, αφού έχει μέσα πολλές ροζ και φούξια αποχρώσεις. 

And that's it! :)







Ελπίζω να σας άρεσε! Περιμένω σχόλια. Θα χαρώ πολύ αν μάθω ότι το δοκιμάσατε. 

Φιλιά πολλά,
               Δώρα.



*ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

ALL PHOTOS TAKEN BY doraboratheartist.blogspot.gr©
ALL RIGHTS RESERVED

4 σχόλια:

Unknown είπε...

πολύ όμορφο αποτέλεσμα Dοrα!!!
Μόλις έγινα μέλος σου!έχουμε πολλά κοινά προϊόντα!

Unknown είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ Ειρήνη! :) Αα μου ήρθε μια ιδέα. Θα μ' άρεσε να κάναμε ένα άρθρο μαζί με όλα τα κοινά προϊόντα που έχουμε και να πει η κάθε μια ξεχωριστά την άποψή της.

Eleftheria Siatira είπε...

Ομορφο μακιγιαζ!! :)

Unknown είπε...

σ' ευχαριστώ πολύ Ελευθερία! :)

Δημοσίευση σχολίου

 
;